Ondernemers maken AED’s bereikbaar voor de buurt

Foto:

De AED Stichting Nijkerk/Hoevelaken is blij met het Nijkerkse Kippeboertje aan de Van Dijkhuizenstraat en met EABN Uitvaartverzorging.

Ze maakten namelijk hun AED bereikbaar voor hun omgeving

Kippeboertje

Willem Worst kwam op het idee om de AED, die het bedrijf voor zichzelf had aangeschaft buiten te hangen. Dan kan de omgeving er ook gebruik van maken. De AED is aangemeld bij Hartslag Nu. en kan gebruikt worden zonder vooraf een code te moeten intoetsen.

EABN

Anton Itzelaar kwam eveneens op het idee de AED, aangeschaft door de EABN, ook voor de omgeving beschikbaar te stellen. Deze AED wordt door de AEDstichting onderhouden.

Beide AED’s blijven in eigendom van beide ondernemers. Rietha Dasselaar, voorzitter van de AED stichting, is er blij mee: “Het zijn prachtige initiatieven van deze ondernemers voor hun omliggende buurt!”.

AEDstichting

Op strategische plaatsen worden door de stichting AED”s (Automatische Externe Defibrillator) geplaatst. Dat is overigens een ander, meer geavanceerd dan het apparaat, dat de hartstichting gebruikt. Dasselaar: “De AED, die wij gebruiken is ook geschikt voor kinderen. Bovendien heeft het apparaat een sensor, die meet, of je te hart drukt, of juist niet. Zo kun je haast geen fouten maken, als je hulp biedt.”

De stichting leidt ook mensen op in het gebruik vande AED

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden