Gaat de reconstructie van knooppunt Hoevelaken wel door?

Foto:

De Raad van State buigt zich opnieuw over het PAS, het Programma Aanpak Stikstof.

Dat meldt omroep Gelderland.

Het is een programma om stikstof terug te dringen in kwetsbare natuurgebieden. Vooral bij uitbreiding van boerderijen, maar ook bij de aanleg van wegen (zoals de doortrekking van de A15) komt compensatie in het kader van de PAS op tafel.

Navraag bij de Raad van State leerde, dat de gevolgen voor de reconstructie van knooppunt Hoevelaken niet bekend zijn. Voor de reconstructie knooppunt Hoevelaken is nog geen definitief Tracébesluit vastgesteld. Pas als dat het geval is, kan daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en kan gekeken worden in hoeverre bij het Tracébesluit uit is gegaan van het PAS en wat de consequenties daarvan zijn.

Aanleiding

Het Hof oordeelde vorig jaar november dat het PAS kan blijven bestaan, maar dat er wel grote twijfels bestaan. Het Hof vindt dat de Nederlandse overheid heel makkelijk te verwachten positieve effecten meetelt. Het is nu aan de Raad van State om een oordeel te vellen. Dit oordeel kan grote effecten hebben op de uitbreiding van vele honderden veehouderijen, bedrijventerrein en aanleg van nieuwe wegen, zoals het knooppunt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen