Aeres College en UVV lanceren nieuw initiatief met moespluktuin

Foto:

Vrijdag 15 februari zijn het Aeres College en de Unie van Vrijwilligers een samenwerkings-verband aangegaan voor de realisatie van een moespluktuin in de omgeving van het Aeres College aan de Luxoolseweg.

Daartoe is een convenant ondertekend door Annette Vermaas (directeur Aeres) en van UVV-zijde Bert de Graaf (voorzitter) en Jan Verweij (bestuurslid). De bedoeling is dat de moespluktuin op 15 maart aanstaande van start gaat.

Bert de Graaf: “De moespluktuin Luxool is een tuin, waar inwoners van Nijkerk samen met leerlingen van Aeres (V)MBO Nijkerk tuinieren. Het gaat om inwoners die zelf niet de mogelijkheid hebben een moestuin aan te leggen en die het gezellig vinden om met anderen buiten te werken”. Annette Vermaas vult aan: “Daarbij worden verschillende technieken toegepast, waaronder permacultuur. Dat is een duurzame en biologische manier van tuinieren, waarbij je zoveel mogelijk gebruikmaakt van de natuurlijke omstandigheden”.

De moespluktuin Luxool vloeit voort uit de dialooggroep Leefstijl van het door de gemeente Nijkerk in 2016 ingezette traject Samen aan Zet. Wethouder Harke Dijksterhuis is blij met dit initiatief: ‘Ik vind het mooi om te zien dat een voorstel vanuit Samen aan Zet steeds breder een plek krijgt. Zo zie je maar waar de inzet en betrokkenheid van inwoners in de gemeente Nijkerk toe kunnen leiden! De pluktuin kan bijdragen aan gezond buiten bezig zijn, aan gezond eten en aan mooie contacten. Dat ondersteun ik graag!”


De geoogste groente, fruit en bloemen zijn voor eigen gebruik, maar kunnen ook worden ingezet bij een eet-evenement. De kosten voor de deelnemers aan deze moespluktuin bedragen € 4,50 per maand per persoon, inclusief koffie/thee.

Op vrijdag 1 maart aanstaande is er om 10.00 uur een informatiebijeenkomst over het initiatief ‘Samen tuinieren in de moespluktuin Luxool’ in het UVV-gebouw van &/entree, Frieswijkstraat 97, 3861 BK Nijkerk. Belangstellenden zijn van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden