Heldinnen in Nijkerk

Foto:

Op vrijdagmorgen 8 maart stroomde de Wulfshoeve vol met een kleurrijk gezelschap van vrouwen.

De tafels waren gevuld met heerlijke baksels uit verschillende culturen en prachtige bloemen van de plaatselijke bloemist.

De een introduceerde als politiechef het woord ‘liefdevol’ in de aanpak van de Amsterdamse politie.

De ander besloot zich niet te laten leiden door de beperkingen van een hartstilstand en zet zich in voor de gemeenteraad. Een dochter bedankte haar moeder voor de belangrijke rol die zij speelt in de Nijkerkse gemeenschap van Marokkaanse vrouwen. Slechts een paar voorbeelden van verhalen die op Internationale Vrouwendag in Nijkerk werden gedeeld.

Vrouwelijke raadsleden nemen voortouw

Jarenlang werd er in Hoevelaken stil gestaan bij Internationale Vrouwendag. Maar toen de huidige groep vrouwen besloot te stoppen, nam een aantal vrouwen van de Nijkerkse gemeenteraad het voortouw om een bijeenkomst te organiseren. Er werd contact gelegd met een groep Marokkaanse vrouwen die elke vrijdagochtend samenkomt in de Wulfshoeve. Vervolgens werden andere vrouwen uitgenodigd om aan te haken.

Het programma was informeel van opzet. Naast ontmoeting werden op een spontane manier verhalen gedeeld die pasten bij het thema van dit jaar: ‘Heldinnen!’ De rode draad was de moed van vrouwen om zichzelf niet te laten opsluiten, maar hun talenten en ervaringen te gebruiken om anderen krachtiger te maken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden