NL Doet 2019, de acties update 1

Dit weekeinde is het weer tijd voor NL Doet.

Doet u ook mee, stuur ons dan uw verhaal en foto’s. Dan plaatsen wij een en ander op deze pagina.

Vrijdagmorgen ging het college van burgemeester en wethouders als vrijwilliger aan de slag in en rond woonzorgcentrum De Pol. Bij Aeres werd de voortuin opgeknapt.

Waarom NL-doet?

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Door het hele land komen naar verwachting zo’n 375.000 NLdoet-vrijwilligers in actie.

De Pol

Het college van B&W ging aan de slag samen met statushouders en leerlingen van Accent.  Daarmee onderstreepte het college  hoe zeer zij de vrijwilligers in de gemeente waarderen. Zo kwam er onder andere een kabouterpad naar de dierenweide en kregen de terrassen een opfrisbeurt. Bloembakken werden opgevuld en vrijwilligers maakten insectenhotels.

De voortuin van Aeres

Leerlingen van Aeres knapten de voortuin van de school op. Het werk werd vooral gedaan door VMBO-leerlingen, geholpen door studenten van de hoveniersopleiding. Bovendien kamen er vrijwilligers uit Amersfoort om een handje helpen.

Pinoccio

Met de spreuk “Politici kunnen praten én poetsen” in hun hoofd togen Marina Lanting en Diane Palm (beiden fractieleden vagen de Christen Unie – SGP) naar speel-otheek Pinoccio. Met een flinke groep dames werd al het speelgoed gronding schoongemaakt en gecheckt. ‘Als er geen vrijwilligers waren, zou half Nederland omvallen!’, zei één van de aanwezig dames. En zo is het: vrijwilligers zijn waardevol voor onze samenleving!

Scouting Hiawatha

Leden van de Lions Club Hoevelaken hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor Scouting Hiawatha. In samenwerking met het klusteam van de scouting hebben zij ondanks de regenbuien de beukenhaag ontdaan van onkruid en beschot. Al met al werden 6 forse aanhangwagens met onkruid afgevoerd. Na afloop verzorgde de scouting voor koffie en een lunch.

We hebben veel foto’s en die vindt u in de fotoserie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen