Bibliotheek werkt samen met Schimmelpenninck van der Oyeschool

Op maandagmiddag 18 maart heeft Roel Zuidhof, directeur van de Bibliotheek een collectie boeken overhandigd aan Jeanette Verhoeven, directeur van de Schimmelpenninck van der Oyeschool.

Hiermee is het startsein gegeven voor de nieuwe samenwerking.

Bibliotheek op school

In Hoevelaken is De Schimmelpenninck van der Oyeschool de eerste school die mee doet met het landelijke project ‘Bibliotheek op School’.
Dit is een project waarbij bibliotheek en school samenwerken om het leesplezier bij de kinderen te stimuleren. Bij dit project hoort ook een mooie collectie boeken voor de schoolbibliotheek. De collectie is dan ook door alle leerlingen met gejuich ontvangen.

Een deel van de collectie wordt jaarlijks gewisseld. Samen met de collectie van de school ontstaat er een ruime hoeveelheid boeken waaruit kinderen kunnen kiezen. Hoe meer kinderen de gelegenheid hebben om te lezen en uit veel boeken kunnen kiezen, hoe meer leesplezier dit oplevert en het leesniveau van kinderen omhoog gaat.
De speciale wisselcollectie is ook bestemd voor de andere basisscholen in de gemeente Nijkerk waar de bibliotheek mee samenwerkt met het programma ‘Bibliotheek op School’. Voor 2021 zijn alle scholen van een collectie voorzien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen