Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o krijgt vorm (video)

De middelbare scholen tekenen
Foto:

Woensdagmiddag is op het Van Lodensteincollege de samenwerkingsovereenkomst Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. ondertekend.

Vijf scholen namelijk Het Element (Amersfoort), Corlaer College (Nijkerk), Van Lodenstein (Hoevelaken), Het Vakcollege (Maarsbergen) en Beukenrode Onderwijs (Doorn) gaan met elkaar samenwerken om Techniekonderwijs in de regio op de kaart te zetten.

Handtekeningen van het bedrijfsleven

Techniek en technologie is overal in de samenleving. De vraag naar technisch personeel is hard nodig. Daarom zet het ministerie van OCW zich de komende jaren in voor Sterk Techniekonderwijs door jaarlijks extra te investeren in techniekonderwijs in het vmbo. Het doel: zorgen voor duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs waardoor er voldoende vakmensen voor de regio worden opgeleid. Binnen Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. hebben onderwijs en het bedrijfsleven de handen ineengeslagen. Vanaf 2020 wordt samen met het mbo, basisonderwijs, groen onderwijs, Theoretische leerweg scholen en het bedrijfsleven intensief samengewerkt om te zorgen voor meer uitstroom naar technische beroepen.

Teammanager techniek van het Van Lodensteincollege Richard van Loon legt een en ander uit aan Ely Hackmann

De ondertekening was een feestelijke afsluiting van de gezamenlijke planvorming van afgelopen maanden en het vervolg van goed opgeleide technische vakmensen in de regio.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden