Vragen over 16.000 euro Amersfoortse Koningsdag

Foto:

De gemeente is door Amersfoort gevraagd 16.000 euro bij te dragen aan Koningsdag.

Het college was daar positief over.

De Oranjevereniging had daar nogal wat moeit mee. Die ging daarover in gesprek met burgemeester Renkema. Intussen blijken meer mensen zich achter de oren te krabben. Zo vraagt PRO21 raadslid Linda de Wals zich af, wat de Nijkerkers daar mee opschieten.

Ze stelde die vraag tijdens het vragenuurtje van de raadsvergadering donderdagavond. Een antwoord had ze vooraf eigenlijk al. In een raadsinformatiebrief schreef het college hierover, dat Koningsdag een goede gelegenheid is om Nijkerk op regionaal en landelijk niveau onder de aandacht te brengen.

Voor PRO 21 is dat niet genoeg. 16.000 euro is een heel bedrag. Daarom wilt De Wals een nadere toelichting. “Welke baten zijn te verwachten vanuit deze investering? Welke visie, welk idee zit erachter? Welk doel wil de gemeente Nijkerk bereiken door dit geld zo te besteden? En is in redelijkheid te verwachten dat dat doel met deze investering behaald wordt? Is dit wel het juiste middel?” aldus Linda de Wals.

Burgemeester Renkema reageerde: Veel mensen hebben plezier aan Koningsdag en dat is dan vooral lokaal. Dat lokale aspect is nu wat minder aanwezig, maar veel gemeenten vinden het een eer om Koningsdag binnen de gemeentegrenzen te halen. Mensen willen bijvoorbeeld ook wel, dat de Koning in Nijkerk komt. Nu komt hij in een buurgemeente, die die dag met respect voor de regio organiseert. Uiteindelijk is er uitgerold, dat de regioquiz daar invulling aangeeft. Daar doet ook een Nijkerks team aan mee. Renkema: “Zo krijgen we voldoende aandacht voor Nijkerk tijdens een van de best bekeken tv uitzendingen van het jaar  en daar hebben we wel die 16.000 euro voor over.”

Linda de Wals vond dat antwoord voldoende.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen