CDA wil duidelijkheid over woondeal

Foto:

Niet lang geleden liet wethouder Dijksterhuis de gemeenteraad weten, dat de regio Amersfoort de minister van Binnenlandse Zaken heeft verzocht om in aanmerking te komen voor een woondeal tussen de rijksoverheid en de regio Amersfoort.

Wethouder Dijksterhuis heeft dit verzoek namens de gemeente Nijkerk mede ondertekend. CDA Nijkerk-Hoevelaken vraagt zich af waarom dit verzoek is gedaan, zonder hierover eerst met de gemeenteraad in gesprek te gaan.

CDA-raadslid Harry Bokkers: “In 2017 is er door de gezamenlijke gemeenten van de Regio Amersfoort een Regionale Ruimtelijke Visie opgesteld. De visie geldt als leidraad om de ruimtelijke ontwikkeling van de regio Amersfoort in balans te houden. De druk van buiten de regio op onze woningmarkt neemt steeds meer toe. Voor het CDA staat voorop dat de groei van de vraag naar woningen door de hele regio wordt opgepakt. Veel mensen uit en buiten de regio vestigen zich in onze gemeente. Hierdoor zijn er veel inwoners, vooral jongeren en senioren, die geen kans krijgen op de woningmarkt in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.”

Het CDA wil ook weten waarom het college in aanmerking wenst te komen voor een woondeal en wat de gevolgen daarvan voor onze gemeente kunnen zijn. Daarom heeft het CDA het college hierover vragen gesteld.

'

Reacties

article
125742
Niet lang geleden liet wethouder Dijksterhuis de gemeenteraad weten, dat de regio Amersfoort de minister
https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/125742/cda-wil-duidelijkheid-over-woondeal/
2019-03-29T12:43:37+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2017/10/06102830/2017-10-05-gemeenteraad-politiekBokkers-047.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Nieuws