Huurprijs lastig voor bestuur Huurdersorganisatie

Foto:

Meer dan de helft van de WSNhuurders vindt de huurprijs te hoog. Het bestuur van de Huurdersorganisatie vindt dat een belangrijk signaal

In 2018 hield de Huurdersorganisatie Nijkerk een enquete. De werd 545 keer ingevuld.

In de neiuwsbrief van de HON staat: ” Bij elkaar vindt iets meer dan de helft (51procent) van de huurders de huur (te) hoog vergeleken met de kwaliteit van de woning. Vergeleken met het inkomen van het huishouden vindt 60 procent van de huurders de huur (te) hoog. Slechts 37 procent van de huurders vindt de huur passen bij het huishoudinkomen. Bovendien denkt 43 procent van de huurders dat hun inkomen de komende twee jaar zal dalen. 16 procent van de huurders maakt zich wel of heel erg zorgen of ze de huur kunnen opbrengen en 43 procent maakt zich hier enigszins zorgen over.

Op de vraag van nijkerk.nieuws.nl, of het HONbestuur het met de huurders eens is, reageerde voorzitter Weil: “Deze vraag is door ons niet zonder meer met ‘ja’ te beantwoorden, want het is een opinie van 60% van de 545 respondenten. Wel is dit voor ons een heel belangrijk signaal dat wij bij onze gesprekken met de woningbouw corporatie over huurverhogingen inbrengen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen