Bijzonder avontuur in Griekenland

Foto:

Wat een bijzonder avontuur: vijf leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk zijn een week lang in Griekenland geweest voor een schooluitwisseling.

Jelle, Romy, Thessa, Britt en Shanice woonden elk een week lang in een Grieks gastgezin en bezochten de school in de stad Larissa. Een uitdaging om zonder ouders te reizen, jezelf verstaanbaar te maken, andere eetgewoonten te leren kennen en om te gaan met spannende en onbekende situaties in een heel andere cultuur.

De leerlingen hebben zo ook aan hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid gewerkt. Samen met jongeren uit Italië, Roemenië, Polen en Griekenland volgden ze praktische lessen. Bovendien maakten ze excursies naar onder andere de Meteora kloosters en naar een agrarisch museum in de Griekse bergen. Tijdens deze reis waren ook docenten van Accent aanwezig.

Europees project

Twee jaar lang wordt er samen met scholen uit Griekenland, Polen, Roemenië en Italië gewerkt aan een internationaliseringsproject, mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Het project draagt de titel “Practical Skills Matter”. Op alle scholen worden praktische lessen en activiteiten ontwikkeld. Zo worden leerlingen zo optimaal mogelijk voorbereid op actief burgerschap. De reis naar Griekenland was de derde en laatste in dit project.

Eén van de leerlingen schreef na afloop: ‘Ik heb deze week een ervaring gehad voor het leven’. Deze reis en dit project blijken inderdaad een verrijking voor het onderwijs op Accent Nijkerk en het Praktijkonderwijs.

bijdrage van Lisette Vonno

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen