Rijvaardigheid van scootmobielers vergroten

Foto:

Woensdag werd een convenant ondertekend door UVV Nijkerk en Veilig Verkeer Nederland Nijkerk/Hoevelaken.

Er komen namelijk rijvaardigheidstrainingen voor gebruikers van een scootmobiel.

Met dit convenant willen de twee partijen de samenwerking voor het veilig rijden met de scootmobiel in Nijkerk vastleggen. Jaarlijks zal een rijvaardigheidstraining ‘Veilig rijden met je scootmobiel worden georganiseerd.

De training wordt gehouden op maandag 6 mei vanaf 9.30 uur bij de UVV aan de Frieswijkstraat 97. Daar gaat het om de theorie. Geoefend wordt er op het parkeerdek van parkeergarage De Bonte Koe. Het convenant maakt het ook mogelijk, dat mensen persoonlijk begeleid worden, als ze net een scootmobiel hebben aangeschaft. Tot slot kunnen gebruikers van scootmobielen meer ervaring opdoen door deel te nemen aan de wekelijkse ritten van de UVV Nijkerk.

De gemeente Nijkerk telt naar schatting circa 400 bewoners die in het bezit zijn van een scootmobiel en dat aantal neemt sterk toe. Het voertuig behoedt veel gebruikers voor een sociaal isolement, maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij overige weggebruikers. Vaak zijn scootmobilisten daar onvoldoende op voorbereid. Vandaar dat de UVV en de VVN samen met Medipoint de handen ineen hebben geslagen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden