Fietstunnel onder Ambachtstraat is open (video en foto’s)

Volgens wethouder Wim Oosterwijk moest de fietstunnel on de Ambachstraat er komen, om de wijk Doornsteeg toch dicht bij het centrum te krijgen.

Op de fiets is het ook geen afstand.

Hij maakte dat zelf mee, omdat hij na de onthulling van de naam van de tunnel met leerlingen van groep 5 van kindcentrum Holk door de tunnel fietste. De tweede tunnel, die de Doornsteeg voor fietsers ontsluit gaat half mei open

Wethouder Wim Oosterwijk zat samen met Erik Kijlstra van Reimert Bouw en Infrastructuur op de fietsl. “Wij zijn heel blij met beide tunnels. Dankzij de groene uitstraling en het open perspectief passen ze mooi in de omgeving. Zo bouwen wij verder aan goede fietsverbindingen in onze gemeente. Dit is goed voor de woonwijk Doornsteeg, de binnenstad en de verkeersveiligheid”, aldus wethouder Wim Oosterwijk.

Het doel was om het ruimtelijke effect van de tunnels voor de omgeving zo klein mogelijk te maken. Door op bepaalde punten de muurhoogte te beperken en groene taluds te gebruiken, passen ze goed in de landschappelijke structuur van de wijk.

De wethouder in gesprek met de architect

Binnen een jaar heeft Reimert Bouw en Infrastructuur beide tunnels gemaakt.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen