De mooiste bijna verlicht (video)

Foto:

Eind 2019 zal de toren van de grote kerk waarschijnlijk groots verlicht zijn.

Zover is het nog niet. De teller staat op om en nabij 50% van het totaal benodigde bedrag. Dat is € 80.000,- Er lopen al een paar acties, zoals de kartonnen toren en de toren van chocola, maar de organisatie wil “gas geven”. Daarom zoeken ze hoofdsponsors en komt er op 19 juni een torendiner.

Hoofdsponsors

Hoofdsponsoren, die tenminste goed zijn voor € 10.000,- , ontvangen als blijk van waardering de verlichte toren (gemaakt door Global Creations). De Rabobank kreeg die donderdag als eerste aangeboden. De bank schonk in januari 15.000 euro. Overigens gaf een jaar geleden De Maatschappij tot het Nut van ’t Algemeen al 10 mille. Die maatschappij bestaat echter niet meer.

Tijdens het torendiner zullen de vijf hoofdsponsoren bekend gemaakt worden.

Torendiner

In de toren een diner serveren bleek te ingewikkeld. Daarom wordt er op 19 juni op het plein voor de toren een diner georganiseerd. Twee cateraars gaan daarvoor zorgen. Het idee is om dat  – als het even kan – met regionale producten te doen. Het carillon zal spelen en Arjen Gerritsma zal komen zingen. Zin om het eten te laten zakken? Dan staat het u vrij tot grote hoogte op te klimmen, want de toren is open.

De organisatie rekent op 150 mensen. Mochten dat er meer worden, dan zal er zeker een mouw aangepast worden.

De minimumprijs voor een diner is €. 35,- per persoon. U mag natuurlijk meer op tafel leggen, als u meer wilt bijdragen. U kunt zich aanmelden voor het diner door hier te klikken.

Ely Hackmann sprak Henry Hamstra over het een en ander.

Ontwerp is klaar

Achter de schermen zijn de voorbereidingen al lang begonnen. Men gaat ervan uit, dat het werk in het najaar kan beginnen. Dat is trouwens best lastig, want je kunt niet zo maar overal een lamp ophangen Het werk zal uitgevoerd worden door het Nijkerkse Powerlight en New Urban View. Dat is een gespecialiseerde onderneming in Amersfoort.

De nieuwe verlichting is – naar verwachting – 75% energiezuiniger  dan de huidige vijf lampen, die de toren in het licht zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen