De vibe is goed in Nijkerk

Foto:

Bij Bieze Food Group komt binnenkort een einde aan een tijdperk.

Vanaf 24 mei 2019 staat er niet langer een algemeen directeur aan het roer met de achternaam Bieze. Frank Bieze draagt zijn taken dan definitief over aan zijn opvolger Jurgen van Krevel. Maar stilzitten? Dát zit er de komende jaren niet in.

Frank Bieze laat een bloeiend familiebedrijf achter met twaalf ondernemingen (ook voornamelijk familiebedrijven) in binnen- en buitenland, variërend van producenten van salades en kruiden tot zuivel en kant-en-klaarmaaltijden. Vanaf zijn aantreden in 1982 wist Frank Bieze elke vijf jaar de omzet van de onderneming te verdubbelen. In 2017 was de jaaromzet 280 miljoen, en wat Bieze betreft is een verdubbeling naar circa 600 miljoen in 2022 prima haalbaar.

Waarom heeft u besloten te stoppen?

De afgelopen jaren zijn succesvol geweest. Ik heb met een mooi team een paar knallers van stappen gemaakt en groei gerealiseerd. Ik ben een bouwer, maar weet niet of ik nog de juiste leider ben voor een bedrijf met deze omvang. Ik ben een immigrant in de digitale wereld. Zit niet op Facebook en mondjesmaat op WhatsApp en LinkedIn. Het gaat in mijn ogen vaak nergens over op sociale media. Maar digitalisering speelt wel een steeds grotere rol in de bedrijfsvoering. Het is daarom tijd om plaats te maken voor een jonge generatie die met nieuw elan deze mooie onderneming de toekomst in neemt.

Wat gaat u doen als u in 2020 definitief de deur achter u dicht trekt?
Ik ben zeer actief in het op de kaart te zetten van Nijkerk als belangrijk onderdeel van de agro- en foodketen. Om bruggen te bouwen tussen bedrijven, onderwijs, de gemeente, mkb en andere relevante partijen. Actueel is de Food Academy Nijkerk waarmee we in september van start gaan in het pand van MBO Aeres en waar vutters en vakmensen hun kennis overdragen op jonge mensen. De vibe in Nijkerk is momenteel heel goed. Ging het vroeger binnen Food Valley vaak over Ede en Veenendaal, anno 2019 begint duidelijk te worden dat Nijkerk ook een grote rol speelt binnen Food Valley.

Lees het hele verhaal op 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen