Oranjeconcert Streekmannenkoor opmaat naar Koningsdag

archieffoto
archieffoto
Foto:

Vrijdag  op de vooravond van Koningsdag, hield het Chr. Streekmannenkoor NW-Veluwe, Nijkerk haar traditionele Oranjeconcert in een volle Grote Kerk.

Het concert, door dirigent Martin Mans samengesteld, bestond uit veel Engelse en natuurlijk Nederlandse liederen. Het koor had dit jaar ook flink geoefend op nieuwe liederen.

Samen met de meer bekende liederen, vormde het een prachtig geheel. De medley van bekende vaderlandse liederen, zorgde voor veel enthousiasme. Het ensemble van het koor liet horen waartoe ze in staat is met het “Living Humble.” Ook “Adem” klonk fenomenaal en het publiek reageerde dan ook met een applaus. Met het koorlied “Gwahoddiad” “(Uitnodiging om Hem te dienen) toonde koorsolist Peter Estié zijn talent.

Met het lied “Coming Home” hoorden we de solo’s van Kees Teeuwissen en Geert Westerhof wat samen geweldig klonk. De uitstekende solisten, zoals Marjolein de Wit: met een prachtige solo op diverse fluiten lokte veel enthousiasme uit. Het virtuoze en humoristische spel van Jan Lenselink op vleugel oogstte veel waardering. Maurice van Dijk met een prachtige trompetsolo en Harmen van Es organist op het prachtige Van Deventer-orgel, lieten eveneens hun muzikale kwaliteiten horen. Het enthousiaste publiek genoot dan ook met volle teugen van deze prachtige muzikale avond, die eindigde in een dankbaar applaus en een gezamenlijk gezongen “Wilhelmus.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen