Bloemen voor 105 jarige mevrouw Van de Veen

Foto:

Het feest moet nog gevierd worden. Want, daar houd ze nog steeds van.

Dat gebeurt binnenkort met haar zeven kinderen, 31 kleinkinderen en 59 achter kleinkinderen.

Mevrouwvan de Veen-Vastenburg  is geboren aan de Vetkamp. Ze had 1 broer, Elbert, die is op 30-jarige leeftijd gesneuveld in Nederlands-Indië, toen hij aan de Birma-spoorweg werkte. Haar vader is overleden aan de gevolgen van de Spaanse Griep, eveneens op 30-jarige leeftijd. Haar moeder is van ouderdom overleden op 93-jarige leeftijd. In de oorlog overleed een dochtertje van mevrouw op 5-jarige leeftijd aan roodvonk en vorig jaar is een dochter van 80 overleden.

Tot haar 12e zat mevrouw op school, waar ze mooie herinneringen aan heeft. Daarna werkte ze als oppas, voor fl. 2,= per week. Dat werk vond ze erg leuk. Op haar 14e ging ze werken bij een veearts in de huishouding voor fl. 3,= per week. Dit werk vond ze minder leuk, omdat ze thuis ook al veel huishoudelijke taken moest doen. Op haar 18e ging ze werken in koffiehuis de Bonte Koe. Dit deed ze tot haar huwelijk op 21-jarige leeftijd. Ze trouwde met Jan Renger van de Veen, met wie ze 9 kinderen en 32 kleinkinderen kreeg, inmiddels is het een hele grote familie.

De Tweede Wereldoorlog heeft veel indruk gemaakt, als jong gezin. Ze zijn geëvacueerd naar Harderwijk en hebben zelf onderduikers gehad en mensen geholpen die op zoek waren naar voedsel.

Haar achterkleindochter Daniëlle heeft een levensloop van haar overgrootoma beschreven toen deze 102 werd. Positief blijven en haar geloof zijn belangrijke zaken in het leven van mevrouw.

Op haar 70e is ze voor het eerst op vakantie naar Spanje geweest. Met 72 jaar werd dat Zwitserland. Op haar 80e is ze op bezoek geweest bij haar jongste zoon die in Nieuw Zeeland woont, op haar 84e werd dit herhaald. Op haar 99e heeft ze pols en heup gebroken, dat is gelukkig helemaal goed gekomen. Haar dochter Gerda is met haar man in huis komen wonen.

Mevrouwvan de Veen-Vastenburg is de oudste inwoonester in de gemeente Nijkerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden