FOTO’S: Een terugblik op de Halve van Nijkerk600 

Jaap Venema had aquarellen beschikbaar gesteld voor snelste Nijkerkse lopers. Leoni Alfrink legde beslag op de 2e plaats en was daarmee de snelste Nijkerkse.  Bij de heren mocht Julien Smink het kunstwerk in ontvangst nemen.

Van sponsoren, Burgemeester en wethouders, bedrijfsleven en de horeca niets anders dan lof over De Halve Marathon van Nijkerk600. Bijna 1300 deelnemers en heel veel toeschouwers kwamen op dit prachtige evenement af. Een loopfestijn dat deel uitmaakte van de Stad Nijkerk600 feesten.  De organiserende verenigingen, AV Nijkerk, Loopgroep2000 en Dorpsdag Hoevelaken mogen dan ook zelf met een goed gevoel terug kijken op het door hun gezamenlijk georganiseerde festijn. De organisatie noemt wel het falen van de elektronisch tijdregistratie systeem tijdens de kidsrun een  vervelend puntje.
Vele uren zijn is door de organisatie gestopt om alles in orde te brengen en een voor iedereen een uniek evenement neer te zetten. Het regelen van de vele vrijwilligers en verkeersregelaars. Het uitzetten van de parcoursen. Regelen van medailles, T-shirts.  Regelen van EHBO. Eigenlijk te veel om op te noemen wat er zoal bij een organisatie komt kijken om een dusdanig groot evenement neer te zetten. Maar het is gelukt en de geluiden dat dit evenement niet eenmalig mag zijn werd veel gehoord.
Veel atleten kwamen uit de regio, maar ook uit het hele land waren inschrijvingen om mee te doen aan de halve marathon. De hoofdafstand van het loopfestijn. Het parcours zal vol met afwisseling. Door de stad,  de dorpskernen Hoevelaken, Driedorp, Hoevelaken, Nijkerkerveen.  630 deelnemers, weggeschoten door de bekende oud schaatser Carl Verheijen, genoten er van. Op kop van deze deelnemers, Han Wolsing. De veteraan uit Amersfoort. Vorige week nog winnaar bij de Eemmeerloop over een afstand van 50km. Met een tijd van 1.21.59 was hij de eerst die onder luid gejoel van het in groten getale aanwezige publiek op Het Plein over de streep mocht gaan. Bij de dames was oud Nijkerkse Ilonka van de Hengel, nu wonende in Woudenberg, de snelste in een tijd van 1.30.34.  
Voorafgaande aan de Halve Marathon kwamen zo’n 650 lopers op verschillende afstanden binnen. De kinderen van de kidsrun en de 5 en 10 km lopers. Op de 5 en 10 kilometer werd hard gelopen. De 5 kilometer was een ware strijd tussen Herbert Jansen, Hoevelaker Jeroen Verboom en Rik Wolswinkel. Herbert mocht me de eer naar huis. Ook Herbert is Nijkerker maar woont nu in Harderwijk. Bij de dames ging de eer naar Renske de Vries uit Utrecht.
Bij de 10 kilometer stond de pas anderhalf jaar lopende atleet Albert Meijer aan de start. Ook oud Nijkerker en nu wonende in Ede.  Sinds eind 2011 loopt deze Running2000 atleet de ene pr na de andere en had hij zeker zijn zinnen gezet op een goede tijd in Nijkerk. En hij deed zichzelf niet teleurstellen. Ver vooruit kwam hij solo over de streep. Weer in een PR.  31.57 dit keer. Monique Doornekamp uit Amersfoort als snelste dame.
Het hele evenement werd gestart met de kidsrun. Voor de jongste de 1km en voor de iets oudere jeugd tot 13 jaar de 2km run. Altijd weer een genot om de kleine atleten hun ronden te zien rennen. Fanatiek en enthousiast. Onder luide aanmoedigingen van ouders en rest van publiek. Door sommigen werd al hard gelopen. Veel talen te bewonderen. Helaas zoals al geschreven met een tijdwaarneming probleem. Maar de organisatie is hard bezig alles op een rijtje te zetten en alsnog de winnende jeugd te voorzien van een mooie beker.  Het enige foutje in een verder heel goed georganiseerd loopfestijn. Volgens de burgemeester en wethouders, die ook deelnamen aan de 21.1km, een evenement dat Nijkerk goed op de kaart heeft gezet. Nijkerk als sportief hart van Nederland.
EkoPlaza-runners succesvol
2013-06-02ekoplaza
EkoPlaza-loper Saskia Roest heeft zich in de prijzen gelopen. Met een tijd van 1.39.55 op de 21,1 km werd zij derde bij de dames senioren. Een dik PR voor deze 39-jarige Nijkerkse. 
Biologische supermarktketen EkoPlaza heeft sport hoog in het vaandel staan. De nieuwe vestiging in Nijkerk deed met 5 lopers mee aan de halve marathon. Een van de volgende acitiviteiten van de groep atleten is in elk geval de Keienloop op 8 september in Uden. 
Bijdrage van Harry van ’t Veld, Annete Schraverus ne foto’s Willem Lam
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen