Zelfredzaamheid Rode Kruis sluit af met een lach en een traan

Foto:

De afscheidsmiddag van de vrijwilligers en hun gasten werd gehouden in de Bundel.

Natuurlijk begon men met koffie met iets lekkers. Greet van de Beek heette iedereen hartelijk welkom op deze bijzondere middag. Speciaal de voorzitter, de partners van de jubilarissen en Hendrik en Heintje van de Beek. Daarna gaf zij het woord aan Aline Niebeek, de voorzitter Rode Kruis Nijkerk.

Niebeek schetste in het kort het ontstaan van de Welfare en het vervolg naar naar uiteindelijk Zelfredzaamheid in Nederland. Plaatselijk werd dat wel verschillend ingevuld. Daarna bedankte zij zes vrijwilligers voor hun inzet voor Zelfredzaamheid. Bert van de Beek 10 jaar, Aart van de Bor en Gre van de Beek van Essen 20 jaar, Gerda van Steeg 30 jaar en Hennie Visser en Greet van de Beek voor 40 jaar. Ieder op zijn of haar eigen manier hebben zij veel betekend voor de gasten van het Rode Kruis.

Ontroerend moment

Mevrouw Kinket sprak daarna in dichtvorm een bedankje uit voor alle vrijwilligers. Een ontroerend moment voor zowel de gasten als de vrijwilligers. Greet haalde nog even in herinnering de enthousiaste presentatie van Jan Verwey en verschillende projectleiders van het UVV op de koffieochtenden. Ook de andere organisaties en kerken die sociale activiteiten aanbieden, werden nog even onder de aandacht gebracht. Over de materialen die Zelfredzaamheid nog over had na de verkopen kon men melden dat er voor alles een mooie bestemming gevonden was. Naar clubs en verenigingen in Nijkerk maar ook veel naar Gambia, waar het naar een dorpje gaat waar men de school, ziekenhuis en inwoners er heel blij mee kon maken.

Placemat als herinnering

Gemeld werd dat als herinnering alle gasten een placemat mee naar huis kregen met daarop verschillende foto’s. Een groepsfoto van de vrijwilligers maar ook van één van de de eerste vrijwilligers, Netty Scharis en van twee gasten, die ook al meer dan 40 jaar te gast zijn. Natuurlijk ook een foto van Wil van Wijnen de creatieve topper van de organisatie. Zij wist altijd weer iets nieuws te verzinnen en perfect uit te voeren.

Daarna kregen Hendrik en Heintje van de Beek het woord en vertelden op zeer humoristisch wijze over huwelijk en geboorte in vroegere tijden op het platteland. Heel herkenbaar voor de gasten. Nadat men een drankje aangeboden had gekregen was het Chinese buffet ondertussen klaargezet. Dat was genieten van de maaltijd die verzorgd was door restaurant China. Afsluitend een heerlijk nagerecht en toen was toch echt het moment van afscheid nemen aangebroken. Hierbij werden zo her en der nogal wat traantjes weggepinkt maar iedereen was erg blij met de mooie tijd die wel voorbij is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden