Jongeren knappen in Roemenië vakantiehuis op

Foto: Cordaad

Elf jongeren uit Nijkerk hebben – via stichting Cordaad – tijdens een projectreis in Roemenie meegeholpen aan het opknappen van een vakantiehuis voor mensen met een beperking. Daarnaast hebben ze kinderwerk gedaan onder de lokale bevolking.

Het geld wat voor de projectreis nodig was, hebben ze zelf ingezameld via allerlei acties, zoals het wassen van containers, een Kerst/Paasstollen actie, een wine- en whisky tasting avond en een benefietconcert. Zelfs het onderwijs werd ingeschakeld om aan het nodige bedrag te komen: 83 leerlingen van het Accent Praktijkonderwijs roeiden zich onlangs de blaren op de handen voor dit goede doel. 
Stichting Cordaad is in 2005 opgericht en geeft jongeren elk jaar de gelegenheid om zich met hart en handen in te zetten voor medemensen in Oost-Europa. Het motto van Cordaad is dan ook “Helpen met je handen, geven met je hart”. Voor de projectreis in 2015, naar Resita in Roemenie, staan al weer verschillende acties en activiteiten gepland; voor meer informatie zie: www.cordaad-nijkerk.nl.
Op zondag 17 augustus a.s. is er via Lichtpunt, een programma van de Interkerkelijke Stichting Omroep Nijkerk, van 12.00 uur – 12.30 uur een interview te beluisteren met 2 jongeren van de reisgroep.  Het interview wordt uitgezonden op de locatie van Nfm (de lokale radiozender van Nijkerk), 106.8 FM (antenne) 93.1 FM (kabel).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen