Hoevelakense kunst te koop tijdens Gelderse Tuinenroute

Foto:

Voor het zesde jaar op rij doen Marianne en Henk Korthorst van Erf Klein Rassert in Hoevelaken mee aan de Gelderse Tuinenroute.

Een initiatief van vijf bevlogen tuineigenaren, die dan hun tuinen openstellen voor publiek. Dat gebeurt deze keer op vrijdag 21 juni tussen 14.00 en 22.00 uur en op zaterdag 22 juni tussen 10.00 en 17.00 uur.

Naast de tuinen van Erf Klein Rassert zijn die van De Beukenhof en De Briellaerd in Barneveld, De Wilgenkamp in Nijkerk en die van Van Schelven in Terschuur te bezoeken.

Bij Erf Klein Rassert wordt dit jaar een extra tintje aan deze open tuinendagen gegeven met een tentoonstelling van KlaverArt met als thema Natuur en Tuin.’ Dit aanvullende evenement is ontstaan vanuit Lions Club Hoevelaken. Diverse leden en familieleden van leden houden zich al langer actief bezig met diverse vormen van beeldende kunst en zo ontstond het idee eens gemeenschappelijk te exposeren. Als locatie werd gekozen voor de tuin en bijgebouwen van Erf Klein Rassert, mede door toedoen van eigenaar én Lionslid Henk Korthorst. De beslissing een en ander qua tijdstip te koppelen aan de Gelderse Tuinenroute was vervolgens snel gemaakt.

De entreegelden (3 euro per persoon) en 25% van de opbrengst van de tentoongestelde beeldende kunst komen ten goede van een goed doel, waarvoor de Hoevelakense Lions zich het afgelopen clubjaar al vaker hebben ingezet: de AED Stichting Nijkerk Hoevelaken.

De AED Stichting Nijkerk Hoevelaken wil met een netwerk van vrijwilligers en AED’s die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar zijn de gemeente Nijkerk Hoevelaken hartveilig maken.

Exposanten

  • Marianne Hendriksen (beelden)
  • Jaap Burger (schilderijen)
  • Marie-Jeanne Wijnbeek (schilderijen)
  • Trudy Weijman (schilderijen op hout)
  • Dodo Bijvoet (Chinese prenten op rijstpapier)
  • Mariet Schipper (keramiek)
  • Els Wigleven (keramiek)
  • Henk Korthorst (schilderijen)
  • Marianne Korthorst (fotografie) en
  • Peter Wigleven (schilderijen)

Voor wie de KlaverArt-tentoonstelling op vrijdag 21 juni (tussen 14.00 en 22.00 uur) of zaterdag 22 juni (tussen 10.00 en 17.00 uur) wil bezoeken, kan daarvoor lopend of met de fiets terecht op Erf Klein Rassert, Veenwal 40 in Hoevelaken.
Voor wie met een auto komt: met een navigatiesysteem is de locatie te vinden via Veenwal 38. Bij Erf Klein Rassert zelf kan niet geparkeerd worden. Dat kan alleen langs de Veenwal.

Op de foto staan de initiatiefnemers van KlaverArt, met een aantal kunstwerken gefotografeerd op het Erf van Klein Rassert. Van links naar rechts: Peter Wigleven, Marianne Korthorst, Els Wigleven en Henk Korthorst. Foto: .

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0