Haatcommentaren prikkelen Udo de Beatboxer & Johnny Glitter (video)

Foto:

“Doe wat je leuk vindt”, is het “Leitmotiv” van Udo de Beatboxer en Johnny Glitter.

Dat om het grote publiek te laten zien dat ondanks de kritiek, dit is wat je kan doen.

Udo en Johnny gaan regelmatig “viral”op internet. De reacties zijn zowel positief als negatief. Mensen vergeten al snel hoe knap het is wat Udo de Beatboxer doet. Udo’s levensmotto is, probeer zo veel mogelijk positieve en leuke dingen te doen. Johnny Glitter is in het dagelijks leven jongerenwerker en via de website Stumpertjes.nl kwamen ze in contact met elkaar. Beide voelen zich geen Stumpertjes, maar doen wat ze leuk vinden. Udo wilde graag een liedje uitbrengen en in een videoclip meedoen. Johnny Glitter zei: ‘Waarom maken we niet samen een plaat en videoclip?’ Dit leverde een heel leuke opnamedag op, waarbij ze nu de videoclip kunnen tonen.

Johnny Glitter vertelt dat hij wel eens in gesprek gaat met jonge mensen die je de meest verschrikkelijk dingen toewensen op social media. Hij geeft aan, dat als hij uitlegt wat ze doen en waarom, hij vaak van deze personen te horen krijgt dat ze juist bewondering hebben voor wat ze doen, omdat ze doen wat ze leuk vinden en het ook durven. Deze jongeren zouden dat zelf niet zo snel durven. Het zijn dus eigenlijk de mensen die haat commentaren geven die je wilt bereiken om ze te motiveren om te gaan doen wat ze leuk vinden.

In onze maatschappij kijken we vaak naar wat we niet kunnen, maar voor Johnny Glitter en Udo ligt de focus op wat mensen wel kunnen en zij willen deze boodschap dan ook uitdragen. In het programma ‘Idols’ waar Udo ook aan mee heeft gedaan, was er altijd veel commotie waarom bepaalde mensen een platvorm krijgen. Voor Udo heeft het veel mooie dingen opgeleverd. Hij is zichtbaar op veel websites die ludieke en gekke filmpjes vertonen. Hierin is vaak leuk, maar ook minder leuk commentaar te lezen.

De nieuwe plaat van Udo de Beatboxer en Johnny Glitter is een cover van ‘Altijd is Kortjakje ziek’ en deze is dan in een feest- en stevige house-uitvoering gemaakt, waarbij iedereen gezellig kan mee zingen. Ze hopen dat ook deze plaat weer veel mensen weet te bereiken en mensen motiveert om ook te doen wat ze leuk vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden