Nijkerk zusterstad Schenectady

Foto:

28 juni worden Nijkerk en Schenectady officieel zustersteden. Die middag tekenen de burgemeesters van beide steden de proclamatie in het stadhuis. Later op de middag volgt de officiële onthulling van het nieuwe stadstoegangsbord, waarop staat dat Nijkerk en Schenectady zustersteden zijn.

In 1662 stichtte de Nijkerker Arendt van Curler de stad Schenectady in de Verenigde Staten. De band tussen beide steden die de laatste 100 jaar weer is opgeleefd, was voor de gemeenteraad van Nijkerk in 2012 reden om het verzoek van de Stichting Nijkerk-Schenectady een stedenband in te stellen, in te willigen. Vanwege het feit dat Nijkerk in 2013 600 jaar bestaat, is er voor gekozen in dit feestjaar de officiële plechtigheid te laten plaatsvinden. 
Een groep van 34 Amerikanen (Schenectadians) komen naar Nijkerk in de periode van 28 juni tot en met 11 juli 2013 om festiviteiten rond de verjaardag van de stad mee te maken met als hoogtepunt de realisatie van de officiële stedenband tussen Nijkerk en Schenectady. 
Het is een historisch gegeven dat Arendt van Curler en zijn tijdgenoten ertoe hebben bijgedragen dat Nederland (en later Nijkerk) floreerde in de Gouden Eeuw en de link met Nijkerk 600 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen