Kunstzinnige binnenstadsbank op Plein onthuld

Foto:

Het was een idee van René Speelman. Het is een geschenk van Platform Binnenstad, een ontwerp van Linda Verkaaik en één zin van stadsdichter Bert Jurling: de donderdagmiddag onthulde Binnenstadsbank op het Plein.

Natuurlijk waren er de gebruikelijke speeches, maar de onthulling werd toch vooral omlijst door optredens van Badabounce en de NSFC. Die optredens – waren net als de bank zelf – niet alledaags. De fanfare wist zelfs het publiek aan het zingen te krijgen. Daarvoor was een speciaal banklied geschreven. Ely Hackmann was erbij.

De bank werd financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van en groot aantal partijen: naast de gemeente ook het Samen Sterker Fonds (van de Rabobank), het Prins Bernard Cultuurfonds, de Rotary, Power Light en de stichting Stokroos.

In de bank zit verlichting verwerkt. De kleur daarvan is nu blauw, maar die kan aangepast worden. Dat gaat later ook gebeuren. De kleur, waarmee de grote kerk aangelicht wordt, zal dan overeenstemmen met de kleur van het licht in de bank. Die staat overigens nog niet op een definitieve plek. De plek wordt bepaald bij de herinrichting van het Plein

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen