Huize de Brink krijgt opnieuw maatschappelijke functie

Foto:

Stichting Streams biedt in “Huize de Brink” gaat onderdak bieden aan mensen, die tijdelijk een veilig onderdak nodig hebben.

Er is ruimte voor bewoning door vier huishoudens.

Op de begane grond gaat de stichting maatschappelijke activiteiten organiseren. Daarvoor moet er een thuiskamer (als een sfeervolle warme ontmoetingsplek) komen. Een koffiehuis met keuken en bar. Er worden koffie, thee en lichte alcoholische dranken geschonken. Live cooking en/of een eenvoudige maaltijd moet ook mogelijk zijn. Bovendien denkt men aan een bezinningsruimte en een bibliotheek.

Het college vindt het een goed idee

Stichting streams

Middenin de stad Nijkerk wil de stichting een (t)huis creëren waar mensen elkaar en God onbevangen kunnen ontmoeten. Een plek waar muren en verschillen wegvallen en waar ‘elkaar versterken’ centraal staat. Sleutelwoorden hierbij zijn verbinden, verdiepen, veranderen en vermenigvuldigen. Een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is ongeacht geloof, cultuur, leeftijd, geslacht en persoonlijkheid. Een maatschappelijke functie vervullen zowel voor de stad Nijkerk als daarbuiten. De basis is het christelijke geloof. Dat betekent dat activiteiten die hier gehouden worden deze geloofsbasis niet zullen tegenwerken of afzwakken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden