Waar een klein dorp groot in kan zijn

schilderij van Anémone de Castro
Foto:

Op 28 en 29 september, het laatste weekend in september, staat Hoevelaken in het teken van kunst.

53 deelnemers laten – tijdens de twaalfde Kunstroute Hoevelaken –  in hun eigen woning of als gast op 36 locaties hun kunstwerken zien.

“Het enthousiasme is overweldigend; zeer veel deelnemers zijn volop bezig met het voorbereiden van hun kunstaanbod, wat ook deze keer zeer gevarieerd zal zijn. Er is een grote verscheidenheid in aanbod: Schilderijen, fotografie, houtdraaiwerk, beeldhouwwerk, textiele werkvormen, grafische vormgeving,sieraden, teveel om alles op te noemen”, aldus Ed Nolens, bestuurslid van de Kunstroute

Het laatste weekend in september krijgt u de kans dichtbij kennis te maken met de kunstenaar en zijn werken. Veel van deze kunst is te koop, in allerlei prijsklassen. Nolens: “Leuk om uw huis weer eens anders in te richten met fraaie kunst uit uw eigen buurt!”

Veel activitetien

Daarnaast wordt er op verschillende plaatsen gemusiceerd, waaronder (licht)klassieke voorstellingen (dwarsfluit en fluit) en een troubadour. De toneelgroep Het Gebeuren gaat bezoekers verrassen op een aantal voorstellingen. Voor de kids is er weer op de zaterdagmiddag een superleuke activiteit op de Brink, waarbij zij een eigen schilderij kunnen maken met jawel, een spuitpistool. Kortom, het wordt weer een uitbundig gebeuren, waarbij de kunst centraal staat.

Catalogus

Vanaf begin september zijn catalogussen gratis op te halen in meerdere winkels in Hoevelaken en op diverse plaatsen in omliggende woonplaatsen. In deze catalogus staat overzichtelijk welke deelnemers er zijn en wat hun werk is. Er is een overzichtskaartje toegevoegd, waarin alle locaties aangegeven staan.

De Stuw

Een goede start van uw kunstroute maakt u in Dorpshuis de Stuw. Daar is dan een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers. Onder het genot van een kopje koffie kunt u alvast genieten van alle kunstwerken en uw eventuele keuze maken bij welke kunstenaar u wilt gaan kijken en zo uw (fiets)route bepalen. Dit jaar heeft het bestuur ervoor gezorgd, dat de kunstwerken met nog meer cachet gepresenteerd worden.

De kunstacademie Collage zal er met een informatietafel staan om hun opleidingen onder uw aandacht te brengen. Goed om te beseffen dat veel van de deelnemers een opleiding hebben genoten bij Collage!
In de maand september zal in  winkels ook kunst te zien zijn. Verschillende bedrijven hebben hier ruimte voor geboden. Belangrijk om nog te benoemen, dat vele bedrijven in Hoevelaken dit project weer mogelijk gemaakt hebben door hun sponsorbijdrage.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0