“De horizon van de Hoevelakers reikt verder dan ons dorp”

Foto: google streetview

Met een gevarieerd programma van onder andere taal-, muziek-, literatuur-, kunst- en culinaire cursussen opent de Volksuniversiteit Hoevelaken het komend seizoen opnieuw haar deuren.

Op de vanouds bekende locatie in De Hobbit, maar met een compleet vernieuwde aanpak en élan. “We willen een educatief centrum zijn voor álle bewoners van Hoevelaken”, zegt secretaris Peter Wigleven, die samen met voorzitter Vincent Schouten het initiatief heeft genomen om het instituut nieuw leven in te blazen.

Wie op de vernieuwde website een kijkje neemt, kan zich naast de bekende cursussen als Engels, Frans of Spaans nu ook inschrijven voor een workshop sushi of Aziatische fingerfood. Het is een voorbeeld van hoe het nieuwe bestuur van plan is om beter naar de trends te kijken en nog dichter aan te sluiten bij de interesses van de doelgroep.

“De horizon van de Hoevelakers reikt verder dan ons dorp”, aldus Wigleven. “We weten uit onderzoek dat onze inwoners meer dan gemiddeld leergierig zijn en belangstelling hebben voor wat er in de wereld speelt. Aan die behoefte willen wij met de Volksuniversiteit Hoevelaken tegemoetkomen.”

Edwin Schimscheimer

Zo staat er dit jaar ook voor het eerst een aantal muziekcursussen op het programma. Hiervoor is de Nederlandse componist Edwin Schimscheimer aangetrokken.

Vincent Schouten, zelf ervaren violist, heeft de bekende Hoevelaker als docent voor deze cursussen weten over te halen: “Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om passie. In dit geval onze eigen passie voor de muziek, die we met onze dorpsgenoten willen delen. We hopen hiermee ook een nieuw publiek aan te spreken, jongeren bijvoorbeeld. Op dit moment is er veel aandacht voor sing-a-songwriters. Voor jongeren die zelf met muziek aan de slag willen, is daarom de cursus ‘Van tekst naar lied’ een échte aanrader.”

Succesnummers

Natuurlijk is het niet alleen maar ‘nieuw’ wat de klok slaat. De succesvolle cursussen, die in het verleden altijd voor volle lessen zorgden, zoals de eerder genoemde talen, fotografie of TaiChi, staan ook het komende seizoen weer op het programma. Wigleven: ““Cursisten die eerder al graag naar de Volksuniversiteit Hoevelaken kwamen, moeten dat vooral kunnen blijven doen. Wij willen hun een kwalitatief goed aanbod blijven bieden en wellicht kunnen wij hen overhalen dit jaar ook iets nieuws te proberen”.

Nieuwe stijl, frisse uitstraling

Met een nieuwe frisse uitstraling wil het bestuur een nieuwe dynamiek tonen. Op de Dorpsdag op 31 augustus a.s. presenteert de Volksuniversiteit Hoevelaken nieuwe stijl zich met een kraam in De Stuw, waar van alles te doen zal zijn. Voor alle ideeën, suggesties en mooie plannen kan iedereen daar terecht.

In juni sprak Ely Hackmann Vincent Schouten over de doorstart

De eerste cursussen gaan medio september van start. Voor meer informatie en inschrijvingen kijk op op de website van de volksuniversiteit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0