Nijkerk onveilig

Foto:

Van alle gemeenten in de regio Amersfoort, is Nijkerk met stip de gevaarlijkste plaats om in te wonen.

Nergens staan er zoveel huizen dichtbij mogelijke routes voor gevaarlijke transporten en transportleidingen voor aardgas, als in onze gemeente. Dat blijkt uit onderzoek van Ontwerp Veilige Omgeving (OVO).

Dat schrijft het AD.

Dat Nijkerk in het onderzoek van OVO als relatief onveilig uit de bus komt, heeft vooral te maken met het aantal woningen dat aan het spoor ligt, zegt onderzoeker Dirk Jan de Boer. Van de bijna 17.000 woningen staan er bijna vierhonderd op 50 meter afstand van de rails of het station, en vijfhonderd op 100 meter afstand. Daarom beschouwt het OVO Nijkerk als relatief onveilig. “Bij een ongeval met gevaarlijke stoffen, die veelal over het spoor worden vervoerd, lopen de bewoners van deze huizen het grootste risico”, aldus De Boer.

In een reactie aan het AD zegt wethouder Oosterwijk, dat de gemeente Nijkerk is ‘absoluut niet gevaarlijk’ om in te wonen. Het stadsbestuur houdt zich – volgens hem – bij het bouwen van woningen altijd keurig aan de minimale afstand tot bijvoorbeeld het spoor of een transportleiding voor gas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen