Leergeld Nijkerk en Bruna helpen bij aanschaf schoolspullen

Foto:

De vakantie is bijna ten einde en het nieuwe schooljaar staat voor de deur.

Dit betekent dat er nieuwe schoolspullen aangeschaft moeten worden. Voor veel cliënten van Leergeld is dit een stressvolle periode. De zomervakantie duurt erg lang voor kinderen, die niet op vakantie kunnen in verband met de financiële situatie thuis. Voor ouders is dit vaak erg naar om te zien. Hun kinderen willen namelijk ook met enthousiaste verhalen het nieuwe schooljaar starten. Als er geen geld is voor uitjes en vakantie is dat moeilijk.

Als er dan ook nog eens geen geld is om nieuwe schoolspullen te kopen is dat extra moeilijk. Om die reden heeft Leergeld Nijkerk samen met Bruna de schoolspullenactie.

Waardebon

Cliënten van Leergeld Nijkerk, met kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, kunnen een waardebon ontvangen. Met deze waardebon kunnen de kinderen bij Bruna Nijkerk schoolspullen kopen. Een leuke, nieuwe agenda of een mooie rugtas geeft een kind een positief steuntje in de rug voor de start van het schooljaar. Veel ouders hebben de waardebon al ontvangen via Leergeld Nijkerk. Als dat nog niet het geval is geweest kan men een email sturen naar [email protected] of het aanvraagformulier op de website www.leergeldnijkerk.nl invullen.

Informatie en aanvraag via website

Via die site kunnen ouders, die het financieel moeilijk hebben een aanvraag doen als zij hulp van Leergeld Nijkerk nodig hebben. Als een gezin nog niet bekend is bij Leergeld wordt altijd eerst een huisbezoek ingepland voor uitleg over Leergeld en de inkomenscheck. Tijdens de zomervakantie komen er altijd erg veel aanvragen van nieuwe gezinnen binnen bij Leergeld. De vrijwilligers doen hun best om zo spoedig mogelijk de huisbezoeken voor de intake en de inkomenscheck in te plannen. In verband met de drukte van de aanvragen tijdens de zomervakantie kan dit wat langer duren dan normaal. Leergeld Nijkerk is een fonds dat volledig werkt met vrijwilligers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen