10 jaar Interact Contour dagbesteding

“Dagbesteding is eigenlijk een beetje een suffe naam”, aldus Jetty Reker (coördinator Sigma) tijdens de receptie van Interact Contour aan de Oranjelaan.

Ze bedoelde daarmee, dat dat woord de lading helemaal niet dekt. Het klinkt een beetje “inactief’, terwijl het doel van de dagbesteding juist het tegenovergestelde is. Het geeft de mensen moed en energie. Dagbesteding helpt mensen contacten te leggen en zich te ontplooien in hun  nieuwe situatie, aldus Reker.

Ze zei dat tegen genodigden uit samenwerkingspartners, zorgorganisaties, scholen en andere maatschappelijke betrokken organisaties. Die waren bij maandag de viering van het tienjarig bestaan van de dagbesteding. Cliënten en mantelzorgers vierden al eerder feest.

In haar toespraak benadrukte Reker, dat mensen die op de dagbesteding komen een hersenletsel hebben door een beroerte, een hersenoperatie of een ongeluk. Je leven staat dan volledig op de kop. En dat geldt vaak ook voor de mensen om je heen.

Thuis is alles anders en terug naar werk of opleiding lukt vaak niet. Dagbesteding biedt dan uitkomst.

Dat werd door één van de cliënten, Aldemar Perez treffend onderstreep:”Als ik alleen maar thuis zou zitten, werd ik gek.”

Wethouder Harke Dijksterhuis symboliseerde dat door de fraaie bos bloemen, die hij meebracht: “Mensen komen hier tot bloei. Dat is wat ik terug krijg van bijvoorbeeld de gebiedsteams.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden