Thuis zingen op een koor

Foto:

Voor wie actief van zingen houdt, opgelet: In september 2019 is het voor iedereen mogelijk mee te doen met een vernieuwend zangproject.

En dat is niet afhankelijk van het tijdstip en meezingen kan vanaf ieder plek, als je maar een internetverbinding hebt. Daarom kun je ook vanuit het buitenland deelnemen.

Ervaring niet vereist

Voor dit eerste online zangevenement in Nederland zoekt The Voice Company 1000 zangers en zangeressen. Ze moeten wel bereid zijn twee prachtige zangcomposities te leren. Ervaring is niet vereist en er wordt geen stemtest afgenomen. Het gaat om “The seal lullaby” van Eric Whitacre en “Sure on this shining night”van Morten Lauridsen. Als eindresultaat worden twee visuele registraties gemaakt.

Startpakket

Na de inschrijving voor “Zin in Zingen 2019” komt er een e-mailbericht met daarin een startpakket. Dit pakket bevat allereerst alle benodigde bladmuziek. Verder zitten in dit pakket alle studiehulpen voor elk stemtype, van sopraan t/m bas. Het is daarmee mogelijk meteen met oefenen te beginnen van de eigen partij. En tenslotte zitten er totaalopnames van deze composities bij zodat je kunt horen hoe de stukken moeten klinken.

Repetities online

De volgende fase bestaat uit vier koorrepetities die worden georganiseerd. Natuurlijk zijn al deze repetities (of een deel daarvan) persoonlijk te bezoeken. Maar de afstand tot een repetitielocatie kan een belemmering zijn. Daarom kan elke repetitie ook online gevolgd worden; vanaf elke locatie (zelfs vanuit het buitenland) en op elk gewenst tijdstip. Het enige wat nodig is, is een smartphone, tablet of computer en een WiFi-verbinding. Op deze manier ben je “live” bij een echte repetitie, samen met een echt zangkoor en een dirigent/pianist. Hiermee is al jarenlang ervaring opgedaan. Het effect is precies hetzelfde als het in persoon bezoeken van de repetities. Online-deelnemers van eerdere zangprojecten hebben zeer goede ervaringen met dit unieke concept, dat ontwikkeld is door koordirigent Robert Bakker.

Jouw opname in definitieve video

Vervolgens worden op zondagmiddag 29 september professionele video-opnames gemaakt van de uitvoering van de composities. En in oktober is het mogelijk van achter de laptop of telefoon met camera de stukken in te zingen. Ook weer vanaf elke locatie. Deze persoonlijke beelden worden daarna verwerkt in de video’s die in september zijn opgenomen. Een technisch hoogstandje. Het eindresultaat wordt aan elke deelnemer aangeboden en op YouTube gepubliceerd.
Meer informatie en de mogelijkheid om mee te doen is te vinden op  “Zin in Zingen 2019”.
Aanmelden kan de hele maand september.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0