Hersenletsel? Kom sporten bij InteraktContour in de Nationale Sportweek

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Van 20 tot en met 29 september 2019 is het Nationale Sportweek in Nederland.

Ook voor mensen met hersenletsel is bewegen erg belangrijk. Daarom doet InteraktContour dagbestedingslocatie mee met deze Nationale Sportweek.

Profijt van sporten met hersenletsel

De Nationale Sportweek wil Nederlanders meer laten bewegen. Maar als iemand hersenletsel heeft, is sporten niet vanzelfsprekend. Door overprikkeling, vermoeidheid of lichamelijke beperkingen kan sporten erg lastig zijn. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor verbetering na hersenletsel. Het vergroot het zelfvertrouwen. Het verbetert hersenfuncties en het geeft positieve energie.

Sporten op maat

Bij de dagbestedingslocaties van InteraktContour kunnen deelnemers dagelijks meedoen met een gevarieerd sportaanbod. Dit aanbod is op maat gemaakt voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel. Zo bestaat het aanbod onder andere uit zwemmen, fitness, boccia, stoelyoga en meer. Tijdens de activiteiten staan de persoonlijke doelen van de deelnemers centraal. Zo kunnen zij werken aan dat wat voor hen belangrijk is. Bijvoorbeeld zelfstandig kunnen fietsen of verbeteren van de motoriek om weer aardappelen te kunnen schillen.

Meedoen met bewegingsactiviteiten in de Nationale Sportweek

In de Nationale Sportweek kunnen geïnteresseerden maandag 23 t/m vrijdag 27 september bij de dagbestedingslocatie Nijkerk aan de Oranjelaan 79 in Nijkerk een sport komen ervaren. Het complete sportaanbod is te vinden op sportweek.interaktcontour.nl. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven voor de activiteit van hun keuze.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden