Stroom en water voor campers aan Watergoorweg

Foto:

Voor 6 euro per nacht kunnen campers straks in Nijkerk staan.

De gemeente trekt 20.000 euro uit om zes camperplaatsen aan te leggen met basisvoorzieningen als stroom en water. De gemeente hoopt daarmee meer toeristen te trekken. De huidige camperplaatsen hebben die voorzieningen niet.
Het plan om de camperplaatsen te verplaatsen was er al door de aanleg van het nieuwe fietspad aan de Watergoorweg. Het college van Nijkerk wil de faciliteiten op de nieuwe camperplaatsen uitbreiden. Ze verwacht dat vakantievierders langer in Nijkerk blijven en meer geld uitgeven als de faciliteiten beter zijn. Het gevolg van de aanleg van het fietspad en de uitbreiding van de camperplaatsen gaat wel ten koste van 10 parkeerplekken.

Nijkerk heeft in haar beleid opgenomen om het ‘toeristisch product te versterken’. Ze hoopt op deze manier het toeristenseizoen te verlengen, omdat kampeerders met een camper vaker buiten het seizoen op vakantie gaan.

bron: Ellen Kamphorst

In een reactie zegt de woordvoerder van Stal Hiensch aan de Vrouwenweg:”Wij hebben een heel ander soort plek dan de gemeente. De markt is heel groot. We vinden het wel jammer dat de gemeente nu ook betaalde plaatsen aan aanbieden, we zullen zien of het van invloed is.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden