Kindcentrum Oranje Nassau is gezond

Foto: Ben Hiemstra

Kindcentrum Oranje Nassau heeft het vignet Gezonde School behaald.

Met het vignet Gezonde School laat Kindcentrum Oranje Nassau zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Kindcentrum Oranje Nassau is trots op dit behaalde resultaat!

Gezond zijn verhoogt prestaties

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Kindcentrum Oranje Nassau voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Gezonde snack

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Voeding. Dit houdt in dat er aandacht wordt besteedt aan het belang van een gezonde lunch en pauzehap. Tijdens schoolactiviteiten krijgen de kinderen een gezonde snack en ook tijdens de lessen wordt een gezondere levensstijl besproken.

Directeur Ben Hiemstra van Kindcentrum Oranje Nassau is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Bomen verwerkt in schoolplein

In de zomervakantie begon Hoveniersbedrijf Bouwbulderweg samen met de gemeente en de school met het vergroenen van het schoolplein. Twee bomen die zijn gekapt in de gemeente zijn verwerkt in het nieuwe groene schoolplein.

Het werk is bijna aj. Alles heeft zijn vorm gekregen. In de herfst zal alles afgerond worden en de nieuwe beplanting zijn plek krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden