Clean Up Day ook in onze gemeente

Op verschillende plekken in de gemeente is  zwerfvuil opgeruimd.

Dit allemaal in het kader World Clean Up Day.

De gemeente Nijkerk hielp twee van deze acties met het beschikbaar stellen van prikkers, vuilniszakken, handschoenen. In Hoevelaken gingen de spullen naar de zwerfvuilbrigade in Hoevelaken. In Nijkerk naar een actie, die was opgezet door Profile De Ridder aan de Groenestraat44. Daar stak ook wethouder Harke Dijksterhuis zijn handen uit de mouwen.

Steentje bijdragen

Gert Jan van Laar van Profile Ridder is tevreden over de zwerfvuilactie. ”Het idee om mee te doen kwam oorspronkelijk van de dochter van onze eigenaar, Joyce Ridder. Omdat World Clean Up Day goed past bij de filosofie van ons bedrijf, hebben we dit idee verder uitgewerkt. Wij zijn een groen bedrijf, gericht op fietsen, wat natuurlijk gezond is. Er gebeurt veel in de wereld waar je niet concreet en onmiddellijk iets aan kunt veranderen, zoals bijvoorbeeld de branden in het Amazonegebied. Met deze actie in ons eigen Nijkerk kun je in elk geval een klein steentje bijdragen. Fijn dat de actie zo’n succes was!”

Ruim 60 kilo zwerfvuil

Twintig vrijwilligers sloten zich aan bij de actie in Nijkerk. In tweetallen gingen zij aan de slag om een deeltje van Nijkerk op te ruimen. Vuilniszakken die vol waren, werden opgehaald met de bakfiets die Profile Ridder had ingezet. In totaal haalden de vrijwilligers hier ruim 60 kilogram zwerfvuil van de starten en uit de vijver in het stadspark. Daarmee maakten zij de gemeente Nijkerk weer een stukje schoner.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden