Eenzaamheid in de gemeente Nijkerk wordt aangepakt

Foto:

Je alleen of eenzaam voelen, dat gevoel hebben we allemaal op z’n tijd wel eens.

Of je nou jong of oud bent. Wanneer dit gevoel langer aanhoudt wordt het een probleem. Het is slecht voor zowel je geestelijke- als lichamelijke gezondheid. Hoe langer je doorloopt met deze gevoelens, hoe moeilijker het wordt om het aan te pakken.

Ongeveer 37% van de inwoners uit de gemeente Nijkerk voelt zich eenzaam. ‘Dat is best een hoog percentage’ vindt Marloes van Est, die zich al een aantal jaar samen met een werkgroep inzet tegen eenzaamheid in de gemeente Nijkerk. ‘Eerst hadden we de Week van de Aandacht waarbij we een week lang aandacht gaven aan het thema eenzaamheid. Inmiddels is er door de werkgroep van de Week van de Aandacht besloten dat er het hele jaar door aandacht moet zijn voor dit onderwerp’. In het eerste kwartaal van 2020 zal er daarom gestart worden met een grote campagne binnen de gemeente Nijkerk.

Wanneer je je alleen voelt kan er altijd iemand vanuit Sigma meedenken over de mogelijkheden die er zijn om dit gevoel te verminderen. Er zijn binnen de gemeente ontmoetingsmogelijkheden en veel andere opties voor het aangaan van contacten met anderen. ‘Soms is het meedenken niet genoeg en zit het gevoel toch dieper. In dat geval kan het Gebiedsteam of de huisarts samen kijken wat de beste aanpak is’ geeft Willy Overgoor van het Gebiedsteam Centrum aan.

Wil je meer informatie over het thema eenzaamheid of zou je graag een gesprek willen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Sigma via: 033-2474830 of mail naar [email protected]

Video’s

Vanaf dinsdag 1 oktober worden er iedere week (5 weken lang) op dinsdag korte filmpjes gepubliceerd op njikerk.nieuws.nl en op de Facebookpagina van Sigma.

Marloes van Est (coördinator ServicePunt en consulent ouderen bij Sigma) en Ely Hackmann gingen samen bij mensen en organisaties langs om hen te interviewen over eenzaamheid. Dit leverde mooie, ontroerende en inspirerende beelden op. Houd de video’s in de gaten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden