Veensche Boys vernedert Lelystad met 13-1

Veensche Boys heeft een absolute monsterscore behaald in de Tweede Klasse G. Het won met liefst 13-1 van Lelystad, ooit een geduchte tegenstander in de Tweede Klasse.

Maar het had ook zomaar 20-1 kunnen worden, aldus trainer Erik Assink van Veensche Boys die uiteraard blij was met het fraaie resultaat, maar nog veel meer gefrustreerd was door de goal tegen.

Na het verlies tegen Unicum met eveneens grote cijfers (0-8) ziet het seizoen er slecht uit voor de polderbewoners. Hoe hoog de nood is bij Lelystad, bleek uit het feit dat bij het uitvallen van de invalkeeper door een blessure, er zelfs geen invaller beschikbaar was en Lelystad noodgedwongen met tien man de wedstrijd uitzong. Uit puur mededogen gunde Assink de invalkeeper van Lelystad een knuffel toen deze met applaus van het veld afdroop. Bij het aanzien van zo weinig strijd was het eigenlijk weinig genieten op de bank van Veensche Boys. Assink: ,,We hebben dik verdiend gewonnen, maar het kan altijd nog mooier. We moeten de spirit hebben in ons team dat we eruit moeten halen wat erin zit. Vandaag hebben we er slechts zeventig procent uit gehaald. We hadden namelijk wel twintig goals kunnen maken. Dat was helemaal bijzonder geweest. Maar we moeten vooral niet gaan denken dat we volgende week met hele grote broek aan de volgende wedstrijd gaan aanpakken. We moeten bescheiden blijven. We kunnen beter. We moeten beter. En we zullen beter.”

De goals werden gemaakt door Julian Buitenhuis (3x), Rody Buitenhuis (2x), Nico van den Brom (2x), Menno van der Woude (2x), Rody van de Beek (1x), Alwin van Domselaar met een wereldgoal (1x), John Riezenbos (1x) en Tom van Donselaar (1x). Tussendoor werden nog vier goals afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Absolute man van de wedstrijd was Nico van den Brom.

Verslag en foto’s Kees van den Heuvel  

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden