Extra kunstroutemaand ‘Hoevelaken 75 jaar vrijheid’

Foto:

Tot en met mei 2020 herdenkt Hoevelaken 75 jaar vrijheid door tal van activiteiten te organiseren in het dorp.

Een van die activiteiten is een maand lang kunst kijken. Kunst gemaakt door Hoevelakers, met als thema “Vrijheid”. Iedereen kijkt anders tegen dit thema aan, iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Aan kunstenaars de mogelijkheid om “Vrijheid” vorm te geven en een verhaal te vertellen aan mede-inwoners.

Om mee te doen aan deze activiteit moet de kunstenaar een inwoner van Hoevelaken zijn of cursist van Kunstcentrum Collage. Uiteraard moet men het leuk vinden om een kunstwerk te maken met dit thema. Het kunstwerk wordt van 3 april tot en met 5 mei bij de kunstenaar in de tuin of in het voorraam van het huis geplaatst. Indien de kunstenaar in een appartement woont, dan kan men gebruikmaken van een etalage in het dorp (dit wordt door de organisatie geregeld). Daarnaast kan het kunstwerk tentoongesteld worden op de gezamenlijke expositie “75 jaar vrijheid” van Kunstcentrum Collage.

Kunstenaars kunnen een aanmeldformulier opvragen door een e-mail te sturen naar [email protected] of het op te halen bij de bibliotheek of Kunstcentrum Collage.

Kunstroute Hoevelaken en Kunstcentrum Collage maken een plattegrond met daarop alle locaties waar de kunstwerken te zien zijn. Deze plattegrond wordt verspreid via de bibliotheek en diverse winkels. Ook is de plattegrond te vinden op www.kunstroutehoevelaken.nl en www.collage-hoevelaken.nl.

Op 3 april wordt een avond georganiseerd voor alle kunstenaars.

Voor vragen kan men bellen met Saskia Turk (06 518 53 085) of mailen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen