Klepperman loopt vol voor centrumvisie Hoevelaken

Foto:

Een jaar geleden liep de Klepperman vol met mensen, die mee wilden denken over de toekomst van het Hoevelakense centrum.

Maandagavond gebeurde dat weer. Ongeveer 170 mensen kwam erop af, waaronder ook veel politici en drie wethouders.Voor de plannen is 1,7 miljoen beschikbaar

Het resultaat van die eerste avond is vastgelegd in een boekje. Maandagavond ging de discussie over de nadere uitwerking daarvan, Althans over een deel: het verkeer en de herinrichting van het centrum.

De Stuw

Een werkgroep bedacht en tekende samen met een extern bureau vier varianten voor De Stuw. Dat zei De Stuwbestuurslid Dide van Armhem. de varianten lopen uiteen van een eenvoudig verbouwing tot aan nieuwbouw. Op persoonlijke titel ging Van Arnhem voor nieuwbouw. Alleen gaat hij er niet over, want nu is eerste de gemeente aan zet.

Verkeer en herinrichting

De handen gingen op elkaar, toen de werkgroep bekend maakte maximale snelheden naar beneden te brengen: 30 kilometer in bijna heel Hoevelaken en 15 kilometer voor het autoverkeer in het centrum.

De herinrichting ging met name over de Westerdorpstraat en de twee pleinen in het centrum  Volgens een deskundige doet de Westerdorpstraat het eigenlijk “nog best wel aardig”. Hij stelde voor de twee pleinen en de straat op dezelfde manier in te richten. Daarvoor lagen drie varianten op tafel. De oversteek tussen de twee pleinen wordt een stuk groter en visueel veel meer onderscheiden van de straat.

Hij kondigde geen voorstellen voor bijzondere verkeersmaatregelen aan: “De oversteek is voor iedereen. men moet gewoon op elkaar letten. Dat leverde wel veel commentaar op.

Zowel over de verkeersvoorstellen als over de herinrichting ging men aan de tafels met elkaar in gesprek. De aantekeningen werden – net als een jaar geleden – verzameld. De werkgroepen gaat ze bespreken en verder uitwerken.

Prima sfeer

Wethouder Wim Oosterwijk zei aan het begin van de avond, dat hij bereid is zijn nek uit te steken om de plannen tot een goed einde te brengen.Dennis Toebast maakte er gewag van, dat de sfeer in de werkgroepen prima is: ” we zijn er in het platform op een nette manier uitgekomen, ondanks tegengestelde belangen.

Dat was de stemming vanavond ook. Hier en daar viel zelfs te beluisteren, dat deze avond voortaan ieder jaar maar gehouden moet worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden