Kinderboekenweek op het Plein geopend

Foto:

Woensdagmorgen begon traditioneel de Kinderboekenweek op het Plein.

De boekhandels in Nijkerk, Bruna, Den Hertog, Libris Roodbeen en de Bibliotheek verzorgden de opening. Kinderen uit groep 5 van Kindcentrum Oranje Nassau en de Rehobothschool dansten in een workshop gegeven door Badabounce. Ze ontmoetten een piloot, fietsenmaker en machinist. Bovendien maakten ze als eerste de etalagespeurtocht.

Etalagespeurtocht

Tijdens de opening loopt groep 5 als eerste de etalagespeurtocht door de binnenstad. Vanaf 2 oktober kan door alle kinderen van zeven jaar en ouder de speurtocht worden gelopen met een volwassene. In iedere boekhandel is de speurtocht gratis verkrijgbaar. De etalagespeurtocht duurt tot zaterdag 26 oktober 2019.

Verhalenwedstrijd

De kinderen die zijn uitgenodigd doen mee met een verhalenwedstrijd. Uit elke groep worden drie verhalen geselecteerd die mogen worden voorgedragen op woensdagmiddag 9 oktober in de bibliotheek. De winnaar ontvangt een boekenpakket.

Reis mee!

Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019, die loopt van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019. De Kinderboekenweek is het grootste leesfeest voor kinderen. Lezen is leuk én heel belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind, dus ‘Reis mee’!

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen