U kunt zich aanmelden voor de cursus valpreventie

Foto:

Op maandag 28 oktober 2019 om 12.00u begint Oefentherapie Cesar Hoevelaken in samenwerking met Sigma Nijkerk de cursus valpreventie in de Kopperhof/Stoutenborgh, Sportweg 25..

Tijdens de cursus wordt u bewust gemaakt hoe u VALLEN kunt VOORKOMEN. U krijgt praktische tips om uw risico op vallen te verminderen. Naast het informatieve deel gaat u in de cursus bewegen. Daardoor versterkt u uw spieren. U maakt zo de gewrichten en spieren soepeler. U traint en behoudt tegelijk uw evenwicht, conditie en reactiesnelheid. Dit maakt de kans op vallen kleiner.

U kunt daarmee dus u problemen voorkomen.

Er zijn steeds meer mensen van 60 jaar en ouder die vallen. Bijna de helft van deze ongelukken gaat gepaard met lichamelijk letsel. Het kan zijn dat deze informatie u angst aanjaagt en dat u daardoor niet meer naar buiten durft. Dat is niet de oplossing, want de meeste valincidenten vinden thuis plaats. De kans op vallen wordt groter door uw lichamelijke activiteit te beperken.

De cursus bestaat uit 8 lessen voor 56 euro. De cursus wordt gegeven door 2 oefentherapeuten Cesar / Docenten Scholing in Balans. Ge├»nteresseerden kunnen zich aanmelden op telefoonnummer 033-2474830 of door een e-mail te sturen naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0