College tevreden over buurtsportcoaches

Foto:

Onlangs twijfelde VVD’er Boudewijn Van der Woerd aan de deskundigheid, doelmatigheid en effectiviteit van de sportcoaches. In een uitvoerig antwoord twijfelt het college daar helemaal niet aan.

Een voorbeeld. Volgens door de VVD ontvangen reacties zou er bijvoorbeeld in de wijk Paasbos behoefte z¡n aan de inzet van een of meer buurtsportcoaches. Tot nu toe is dat niet het geval. dat is ook logisch, want volgens de jaarrekening 2018 is de inzet van de buurtcoaches niet gericht op wijken en buurten maar op onderwijs, kinderopvang en sportverenigingen.

Het college staat pal achter de buurtsportcoaches. “De behoefte uit de wijk Paasbos zijn bij ons en NSG ( Nijkerk Sportief en Gezond)  niet bekend. Als dit bii ons of NSG wordt aangegeven, kunnen wij hier op inspelen. Zoals is gebeurd bij het initiatief van één van uw raadsleden, “Trap de bat de zomer door“. Binnen een week is er toen voor de zomervakantie een schema voor voetballen in de wijk gemaakt. Hier heeft NSG de ruimte voor.”

Deskundigheid, doelmatigheid en effectiviteit worden op verschillende manieren door de gemeente gemonitord. Er wordt ieder kwartaal gerapporteerd. De buursportcoaches hebben allemaal een HBO Sportkunde opteiding en/of ALO/CALOopleiding. Bovendien worden ze bijgeschoold en volgen ze workshops over actuele thema’s.

Volgens B&W is de afgelopen jaren de rol van de Buurtsportcoach echt veranderd van een sportcoach die voornamelijk uitvoerend bezig is naar een sportcoach die een verbindende en coördinerende rot heeft tussen de buurt, het onderwijs en de sport. In deze rol ondersteunt, faciliteert en versterkt de buurtsportcoach steeds meer de bestaande organisaties (scholen, sportverenigingen, gezondheidscentra etc.) binnen de domeinen gezondheid en sport.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0