Gemeente waardeert jonge mantelzorgers

Foto:

Wethouder Harke Dijksterhuis maakte op 16 oktober met enkele jonge mantelzorgers een high tea klaar.

Hij sprak  met mantelzorgers, die tussen 11 en 18 jaar zijn. Sigma en het jeugd- en jongerenwerk organiseerden deze high tea voor de jonge mantelzorgers. De mantelzorgers kregen een bioscoopbon of VVV-bon van de gemeente als blijk van waardering.

Respect tonen

De gemeente heeft veel respect en waardering voor mantelzorgers. Daarom biedt de gemeente via Sigma deze “mantelzorgwaardering” aan. Deze waardering bestaat voor mantelzorgers vanaf 18 jaar uit een VVV cadeaubon. Ruim zestig jonge mantelzorgers meldden zich al voor die waardering aan.

Sigma reikt de bonnen namens de gemeente op verschillende momenten uit. Eén van die momenten was tijdens de high tea voor jonge mantelzorgers tussen 11 en 18 jaar, die op 16 oktober plaatsvond.

Onder de indruk

Dijksterhuis:” Ik heb bewondering voor de jongeren, die ik vanavond gesproken heb. En zo zijn er nog zoveel andere jonge mantelzorgers! Hun situatie is verschillend, maar ze hebben één ding gemeen. Ze zorgen thuis voor iemand die lange tijd ziek is of een beperking heeft. Het kan hierbij gaan om een vader, moeder, broer of zus of bijvoorbeeld om een inwonende opa of oma. De mantelzorgers doen dit met liefde, maar dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. De zorg legt beslag op hun vrije tijd én op hun emotionele ruimte. Ik ben onder de indruk van de toewijding waarmee zij doorgaan.”

Mantelzorgwaardering aanvragen

Mantelzorgers in de leeftijd van 8-18 jaar komen in aanmerking voor de bon. Voorwaarde is dat zij in de gemeente Nijkerk wonen en zorgen voor iemand in hun thuissituatie die langdurig ziek is of een beperking heeft. Zij kunnen zich nog steeds aanmelden via het digitale aanmeldformulier op de website van Sigma . Aanmelden kan nog tot en met 6 december 2019.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0