Glutenvrije Piet bij Sinterklaasintocht

Foto:

Aan de intocht van Sinterklaas doet dit jaar, na het grote landelijke succes van 2017 en 2018, een Glutenvrije Piet mee.

De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije Consenza kruidnoten.

30.000 kinderen

In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de kruidnoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen).

Meestal wordt er tijdens het Sinterklaasfeest geen rekening gehouden met glutenvrije kinderen. En dat moet veranderen, vindt de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Een Sinterklaasfeest is juist voor alle kinderen! De NCV is daarom de afgelopen weken samen met veel enthousiaste vrijwilligers hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat glutenvrije kinderen onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren. Bij de intocht van Sinterklaas zal daarom dankzij de NCV een Glutenvrije Piet meelopen en glutenvrije kruidnoten uitdelen.

I love glutenfree

De Glutenvrije Piet van de NCV is te herkennen aan een schort met het logo en een groen ‘I love glutenfree’ tasje. Kinderen met een glutenintolerantie kunnen op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. De kruidnoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine zakjes, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden