Mathilde Dusol gekozen tot beste sportfotograaf

Foto:

BONN – Zonder dat Mathilde Dusol het wist, was ze door het NOC-NSF genomineerd voor de IPC international Paralympic Committee media award best photography

Ze werd vandaag “Winner Paralympic Media Award 2019 – Best Photography”

CEO a.i. Mike Peters van IPC al lof tuitend: “Een prijs waar je trots op kan zijn. Ik denk een verdiende erkenning en bewondering voor het werk dat jij maakt. Nogmaals de hartelijke felicitaties!”

AndrĂ© Cats, chef de mission van de Paralympische ploeg, TeamNL gedurende Vancouver, London, Sotchi en Rio was het daar helemaal mee eens: “Van harte gefeliciteerd Mathilde Dusol met deze meer dan terechte erkenning. Als zo lang zo betrokken bij het beeld brengen van de Paralympische sport. Wat heb je in al die jaren mooie platen geschoten en het NL publiek deelgenoot gemaakt van pracht sport.”

Ze kreeg haar prijs voor de spectaculaire foto, die ze maakte van para-alpineski kampioen Jeroen Kampschreur. Volgens Dusol was de erkenning niet alleen voor de foto van Kampschreur, maar vooral ook al voor bijna 20 jaar fotografie paralympische sport (naar 10 Paralympische Spelen geweest, 1e Sydney 2000, 10e Peyongchang 2018).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen