Daltonschool Corlaer heeft als eerste 8 speelpleincoaches

De buurtsportcoaches startten afgelopen zomer met een nieuw project binnen de gemeente.

Dit is het project Speelpleincoaches, waarbij kinderen van groep 7 en 8 een 5-weeks traject volgen om opgeleid te worden tot speelpleincoach. Dit houdt in dat zij leren om spellen te bedenken, dit uit te voeren en te begeleiden bij de jongere groepen. Dit zorgt onder andere voor meer sociale cohesie op school. Het idee is dat onder andere het pesten op het schoolplein erdoor zal afnemen. De speelpleincoaches ontwikkelen hierdoor hun verantwoordelijkheidsgevoel.

Meer scholen volgen

Maandagmorgen werd de opleiding afgerond met het uitreiken van het diploma, een hesje en een fluitje. Bovendien kregen ze een map, waar allerlei suggesties voor spelletjes in staan. Daltonschool Corlaer is de eerste school, waar de speelpleincoaches zijn opgeleid. Volgens buurtsportcoach Lara Kreikamp staan ongeveer 7 scholen in de rij om dit ook te gaan doen.

Speelpleincoach

Speelpleincoaches zijn leerlingen, die beweegactiviteiten bedenken en begeleiden. Daarbij kunnen ze gebruik maken van speciale speelpleinkaarten. Op die manier ontstaat nieuwe interactie tussen jong en oud, waarbij niemand meer buitenspel hoeft te staan.

Sportimpuls

De buurtsportcoaches zelf waren in december opgeleid door Sportimpuls. Op woensdag 6 december kregen ze die interne opleiding tot Speelpleincoach in Zeist. Twaalf buurtsportcoaches en vakdocenten uit de verschillende Sportimpuls-gemeenten (behalve Nijkerk ook Zeewolde, Utrechtse Heuvelrug, Zeist) hebben hieraan deelgenomen. De interne Sportimpuls-trainer Paul Voois heeft hen de eerste beginselen en werkwijze van deze methodiek meegegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden