PFAS valt voor Smink nog mee (video)

Foto:

PFAS zorgt voor veel onrust, bij bouwbedrijven, hoveniers en aanverwante bedrijven.

Zo lieten Satter hoveniers en de Tuincoach weten, dat ze bij tijd en wijle last hebben van de huidige toestand. Het laten keuren van zand om de hoeveelheid PFAS in de grond  vast te stellen is een dure grap. Als die meting vast stelt, dat de norm wordt overschreden, mag die grond niet verplaatst worden. En dan? Een groot probleem voor betrokkenen.

Het wachten is op het opnieuw vaststellen van normen. Zover is het nog niet en dus is de wereld van vooral de bouwers en de baggers in rep en roer.

in het AD zegt Bob van Valkenhoef van loon-, sloop- en grondwerkbedrijf EIJVA uit Nijkerkerveen “Grondhandel en transport in de ­regio is vrijwel stil komen te liggen door de PFAS,,We moeten nu alle grond die we binnenkrijgen eerst laten testen op PFAS-stoffen. Als blijkt dat de grond te veel PFAS bevat, kunnen we het niet meer toepassen en moeten we het laten storten voor 50 euro per ton. Dan ga je financieel dus flink het schip in. Tot nu toe hebben we nog niet één rapport ­teruggekregen waaruit blijkt dat grond schoon is.’’

Ely Hackmann vroeg Michel Smink hoe zijn bedrijf ermee om gaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen