Ronnie Strang bezoekt monument neef Walter

Foto:

Op woensdag 30 oktober hebben Ronnie en Denise Strang uit Glasgow (Schotland) het monument van hun neef Walter Strang in Hoevelaken bezocht.

Ze legden er een boeket in de Schotse kleuren (wit/blauw) neer. Ronnie vertelde dat hij via de site www.walterstrangfoundation.org achter het verleden van zijn achter-oom was gekomen. ‘’Mijn grootvader was de broer van Walter Martin Strang, die in 1911 naar Toronto emigreerde en de vader van Walter was.’’ Walter, die op 1 december 1908 in Glasgow geboren was, reisde hem samen met zijn moeder Jeanie en broer Alex in 1912 na.

‘’Wij bleven in Glasgow en ik woonde zo’n 200 meter bij zijn geboortehuis aan Morrison Street vandaan. Sinds mijn pensionering zoek ik regelmatig naar mijn familie, want er waren zes broers Strang en uiteindelijk vond ik uit dat Walter Strang in Hoevelaken is gesneuveld. Het is heel bijzonder om nu een Schots boeket te leggen op de plaats waar hij op 19 april 1945 sneuvelde. We zijn zeer onder de indruk wat Hoevelaken doet om hem te eren en herinneren, zijn naam zal hier voor eeuwig voortleven, weet ik nu’’ zei Ronnie geëmotioneerd tot slot.

bijdrage van Theo Zuurman

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0