Apostolisch Genootschap schenkt Nijkerkerveen bankje

Het Apostolisch Genootschap Nijkerkerveen vierde het 75-jarig bestaan met een bankje voor het nieuwe dorpsplein inj Nijkerkerveen.

Burgemeester Renkema nam het symbolisch in ontvangst.

Vijf november vierde het Apostolisch Genootschap aan de Schoolstraat haar 75-jarig bestaan. Het genootschap is al die jaren in Nijerkreveen gehuisvest, maar heeft geen leden uit die kern. Die komen uit Nijkerk, Vathorst en  andere omliggende gemeenten, zo liet voorganger Ronald Heg weten.

Desondanks wilde het genootschap het prettige contact met buren en buurtbewoners de afgelopen 75 jaar symbolisch zichtbaar te maken door een zitbankje voor het vernieuwde dorpsplein te schenken. Het bankje, bedoeld als inspirerende rustplek voor Nijkerkerveners en passanten, wordt in het voorjaar van 2020 gerealiseerd.

Het begon in een boerderij

De gemeenschap Nijkerkerveen bestaat sinds het laatste bezettingsjaar. Omdat het vanaf toen vooral voor mannen en jongens gevaarlijk werd nog voor erediensten naar Amersfoort te reizen, werd op 5 november 1944 een boerderij in Nijkerkerveen de plaats waar erediensten werden gehouden. Na de bevrijding ontstond hieruit de gemeenschap Nijkerkerveen. Het huidige gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Schoolstraat stamt uit 1960 en werd in 1993 gemoderniseerd.

Het Apostolisch Genootschap biedt ontmoetingsplaatsen op religieus-humanistische grondslag voor mensen die bewust met zingeving bezig willen zijn. De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Ze geloven dat mensen in essentie met elkaar verbonden zijn. Dat spoort apostolischen aan zorgvuldig en liefdevol om te gaan met elkaar en de wereld. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden