Apotheek De Nije Veste plaatst 24-uurs uitgifteautomaat

Foto: Hiemstra Media

Snel en eenvoudig herhaalmedicatie afhalen op een moment dat het jou uitkomt? Dat kan nu bij Apotheek De Nije Veste door de plaatsing van een 24-uurs uitgifteautomaat aan de buitenzijde van de apotheek aan de Oranjelaan 104.

De nieuwe uitgifteautomaat is erg handig voor wie regelmatig herhaalmedicatie nodig heeft, vertelt apotheker Jan van der Krift. “Deze service biedt onze klanten de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week herhaalmedicatie op te halen, zonder in de rij te hoeven staan of rekening te houden met openingstijden. In de apotheek houden we hierdoor aan de balie meer tijd over voor het beantwoorden van vragen en andere medicatiegesprekken.”

Hoe werkt het?

Zodra de apotheek de herhaalmedicatie heeft klaargelegd in de automaat, krijgt de klant een e-mail met een unieke afhaalcode. Vervolgens kan de klant op elk gewenst moment de medicijnen afhalen door de afhaalcode in te toetsen in de automaat. Geneesmiddelen die afgerekend moeten worden kunnen per pin worden betaald. “Slechts enkele middelen kunnen niet in de afhaalautomaat geplaatst worden”, verduidelijkt van der Krift. “Het gaat hierbij om medicatie die in de koelkast bewaard moet worden, medicijnverpakkingen boven een bepaalde grootte en geneesmiddelen die voor de eerste keer worden gebruikt of waarbij nog mondeling toelichting moet worden gegeven. De afhaalservice kost de patiënt overigens niets en is ook geen verplichting. Het is puur een service die past bij de wensen van de klant anno 2019. De automaat zelf is zeer makkelijk in gebruik. Iedereen zou dit moeten kunnen.”

Herhaalservice

Bij Apotheek De Nije Veste was het al langer mogelijk om gebruik te maken van de herhaalservice. Bij deze service zorgt de apotheek dat de herhaalmedicatie elke drie maanden klaar staat voor de klant en verzorgt de apotheek ook de receptaanvraag bij de huisarts. Deze service wordt in samenwerking met de huisartsen in Nijkerk en Nijkerkerveen aangeboden en wordt door veel klanten als erg handig ervaren.

Aanmelden

Naast de 24-uurs uitgifteautomaat aan de Oranjelaan 104 wordt over aan aantal maanden ook nog een automaat geplaatst bij Apotheek Corlaer op de Henri Nouwenstraat 18. Daarnaast staat er al een automaat in de Albert Heijn in Nijkerk. Wie interesse heeft in de nieuwe service kan zich aanmelden bij de apotheek of via de website www.apotheekdenijeveste.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen